Branimir Glavaš ne ide u pritvor

Branimir Glavaš ne ide u pritvor

ISTRAŽNI sudac zagrebačkog Županijskog suda Zdenko Posavec danas je odbio zahtjev Državnog odvjetništva za pritvaranjem saborskog zatupnika Branimira Glavaša, doznaje se na Sudu.

Glavaševo pritvaranje tužiteljstvo je zatražilo jer smatra da je objavljivanjem zapisnika iz istražnog postupka koji se protiv njega vodi zbog sumnje da je počinio ratni zločin, utjecao na buduće svjedoke.

Zahtjev za pritvor istražni sudac Posavec odbio je jer smatra da je nakon potpisivanja izjava, kojima se stranke u postupku obvezuju da u javnosti neće iznositi detalje iz istrage, osigurana tajnost postupka, kazao je glasnogovornik i istražni sudac zagrebačkog Županijskog suda Krešimir Devčić.

Devčić je dodao kako je "sada na potezu" Državno odvjetništvo koje se na odbijanje njihovog zahtjeva može žaliti u roku od 48 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iskaze bivšeg pomoćnika ministra unutarnjih poslova Željka Tomljanovića i osječkog ratnog dragovoljca Vjenceslava Billa Glavaš je nakon saslušanja u ponedjeljak podijelio novinarima i objavio na svojoj internetskoj stranici.

Neovisno o tužiteljstvu otkrivanje iskaza svjedoka ili objavljivanje sudskih zapisnika odlučio je spriječiti i istražni sudac, koji je od svih sudionika postupka na jučerašnjem saslušanju zatražio da potpišu izjavu da u javnost neće iznositi detalje istrage.

Glavaša se tereti za zlostavljanje troje srpskih civila u Osijeku 1991. te ubojstvo dvojice, od kojih se jednom gubi svaki trag.

Index.hr/Hina

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara