Branitelj bombaš se predao policiji

ANTUN OŠKRT, ratni vojni invalid koji je u srijedu pucao na policiju te bacio nekoliko bombi na pripadnike MUP-a, napokon se predao policiji.

Podsjetimo, Oškrt se u alkoholiziranom stanju u srijedu zabarikadirao u svoju kuću u Gornjoj Jelenskoj kod Popovače, te je iz jurišne puške Kalašnjikov počeo pucati oko kuće, zbog čega su njegovi susjedi pozvali policiju.

"Nemojte mi uzimat kalašnjikov, nastradat ćete!" - vikao je Oštrg nakon što mu je policija uspjela oduzeti pušku.

Po dolasku policije, Oškrt je bacio jednu bombu na policijsko vozilo, koje je to prilikom oštećeno, ali nasreću nitko nije ozlijeđen.

Kako je policija tijekom noći željela uči u kuću, Oštrg je nastavio bacati bombe i pucati.

Predao se u četvrtak oko 15:30, nakon čega je prebačen u policijsku stanicu u Kutini, gdje će uslijediti kriminalistička obrada.

Kako je u razgovoru za Media Servis potvrdio načelnik Policijske uprave sisačko-moslavačke Marijan Tomurad, predaji su prethodili razgovori s pregovaračima koji su 20-tak minuta prije predaje ušli u Oškrtovu kuću.

Uz jednog pripadnika specijalne policije, s Oškrtom su pregovarali Oškrtov kum i kumče iz Sesveta, Rudolf i Ricky Novosel. Oni su ušli u kuću i uspjeli ga nagovoriti da se preda.

"Mog su kuma slomile emocije. Osjeća se napušten od svih i kada popije, onda mu se događa da ovako čudno reagira." - kazao je Rudolf Novosel za Jutarnji list, dodavši kako su u kući popili piće, te da mu je obećao pivu kad izađe van.

Oškrt je i u trenutku predaje bio u alkoholiziranom stanju, a policiji je od ranije poznat zbog nasilničkog ponašanja, te posjedovanja i upotrebe oružja.

Foto: RTL Vijesti

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara