Branitelj prijetio bombom u područnom Uredu za branitelje u Dubravi

PROSVJEDUJUĆI što mu je prije dvije godine ukinut status Hrvatskog ratnog vojnog invalida Ivan Štabarković iz Sesveta jutros je došao u područni ured za branitelje u Dubravi i oko sat vremena djelatnicima prijetio ručnom bombom iz koje je bio izvađen osigurač.

Pomoćnik pročelnika gradskog Ureda za rad zdravstvo i socijalnu skrb Miro Laco izjavio je Hini da je Štabarkoviću još 2001. ukinut status HRVI. Kako u predviđenom roku nije podnio novi zahtjev, već je to učinio nakon tog roka, zahtjev mu je odbačen iz proceduralnih razloga. "Nezadovoljan tom činjenicom došao je u područni ured Dubrava prijeteći da će aktivirati ručnu bombu", rekao je Laco.

Tvrdi da je "riječ o osobi koja je dva puta pokušala samoubojstvo i koja se liječi od psihičkih problema".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Za djelatnike Područnog ureda za branitelje rekao je da su pokazali veliku ozbiljnost i prisebnost jer je ručna bomba, koju je branitelj držao oko sat vremena u ruci bila bez osigurača i da mu je i nehotice mogla ispasti iz ruke.

Naveo je da je otprilike nakon sat vremena branitelj predao bombu djelatniku područnog ureda. Nakon toga je došla policija i hitna pomoć koja je odvezla Štabarkovića, rekao je Miro Laco.


Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara