Branitelj prijetio da će ubiti ženu i djecu

HRVATSKI branitelj za kojim je raspisana tjeralica zagrebačkog Županijskog suda zbog obiteljskog nasilja od jučer popodne do jutros u zatočeništvu u stanu u Dugavama držao je svoje troje maloljetne djece i suprugu prijeteći da će ih sve ubiti.

Zbog nasilničkog ponašanja u obitelji Županijski sud je za Z.I. raspisao tjeralicu, a kada ga je policija htjela privesti izazvao je talačku krizu. U stanu na adresi Vajdina vijenca 2 u Dugavama jučer od 16 sati uz prijetnje vatrenim oružjem držao zatočene svoje troje maloljetne djece u dobi od 12 do 14 godina i suprugu.

Kako je izvjestila zagrebačka policija, nakon cjelonoćne opsade zgrade u kojoj su uz redovne policajce sudjelovali specijalci i interventne jedinice, 45-godišnji Z.I. jutros se oko 7,30 sati predao te je odveden u sjedište kriminalističke policije. Na predaju ga je nagovorio policajac kojega je nešto ranije pustio u stan iz kojega je odbio izaći od sinoć u 18 sati.

Po riječima zamjenika načelnika zagrebačke policije Dubravka Novaka, za vrijeme talačke krize nije primjenjivana sila jer je, unatoč izrečenim prijetnjama, procijenjeno da nema opasnosti za djecu, susjedne stanare ili policajce.

Talačka kriza započela je sinoć kada su policajci pozvonili na vrata 45-godišnjeg branitelja za kojim je zagrebački Županijski sud raspisao potragu zbog obiteljskog nasilja i nasilničkog ponašanja. Iako su mu policajci kroz "špijunku" pokazali značku Z.I. je odbio otvoriti vrata i počeo je prijetiti. Kako je s njim u stanu bilo jedno od njegovo troje djece policija nije željela primijeniti silu, već su situaciju odlučili riješiti pregovorima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Nešto kasnije pred vratima su se pojavila ostala njegov djeca. Oni su željeli ući u stan i policija ih je pustila, a u opsadu zgrade uključile specijalne i interventne postrojbe.

Na mirno rješenje situacije policija se odlučila i kada im je muškarac oko ponoći rekao da je umoran i da se želi odmoriti te da pregovore mogu nastaviti ujutro. Jutros oko 7,30 sati na vrata je ponovno pozvonio jedan od policajaca. Muškarac ga je bez otpora pustio unutra i potom u pratnji policije otišao na kriminalističku obradu.

Tijekom dana policije će pretražiti stan u Vajdinom vijencu, a 45-godišnjaka prepratiti istražnom sucu.

Izvor fotografije: Večernji list

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara