Branitelji dan uoči haške presude u Zagrebu organiziraju mimohod za generale

Branitelji dan uoči haške presude u Zagrebu organiziraju mimohod za generale

Foto: Vladimir Ivanov / Cropix

HRVATSKE braniteljske udruge organiziraju mimohod podrške generalima Anti Gotovini, Mladenu Markaču i Ivanu Čermaku. Mimohod će se u Zagrebu održati dan uoči presude, a povorka će krenuti iz Šarengradske ulice, te nastaviti preko Savske, Frankopanske, Ilice i Trga bana Jelačića, te završiti pred zagrebačkom katedralom.

Mimohod je najavljen nakon što su se predstavnici braniteljskih udruga sastali s Jadrankom Kosor. Organiziraju ga šefovi onih udruga koji su se složili s premijerkinom tvrdnjom da prosvjedi nisu potrebni, bez obzira kakvu presudu Haški sud u petak donese. "Prema presudama se treba odnositi časno i dostojanstveno", kazao je novinarima nakon sastanka Josip Klemm, predsjednik Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog generala hodočaste od Pakoštana do Knina

Članovi braniteljske udruge Lučonoše Domovinskog rata jutros su iz Pakoštana, Gotovininog rodnog mjesta, krenuli prema Kninu. Njihovo će hodočašće trajati tri dana, a svaki dan će prohodati 30 kilometara.

"Želimo dan prije presude generalima učiniti jedan mali korak prema cilju kojeg svi željno očekujemo, a to je oslobađajuća presuda", izjavio je uoči hodočašća Ante Nadomir Tadić-Štura. U Knin će hodočasnici stići u četvrtak oko 23 sata, te će na tvrđavi sudjelovati u molitvenom bdijenju koje će predvoditi šibensko-kninski biskup Ante Ivas.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara