Brat Mirka Hrgovića pobjednik Sinjske alke

Brat Mirka Hrgovića pobjednik Sinjske alke

BRAT Dinamovca Mirka Hrgovića, 29-godišnji Andrija Hrgović, pobjednik je 293. Sinjske alke, koju su, unatoč kiši koja je povremeno pljuštala, pratili brojni gledatelji - njih više od sedam tisuća.

Slavodobitniku Andriji Hrgoviću, koji je pobjedu zaslužio sa dva pogotka "u sridu" i jednim "u dva", nagradu je uručio izaslanik predsjednika Stjepana Mesića, general Mladen Kruljac, koji je rekao da je "Alka tu da spaja, a ne da razdvaja". Hrgović je inače prošle godine bio pobjednik Čoje.

Iako je bio najavljeni gost, premijer Ivo Sanader se u Sinju ipak nije pojavio, jer se njegov posjet Šolti odužio. Predsjednik Stjepan Mesić također nije pratio Alku, jer se nalazi na službenom putu u Mongoliji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premijer Ivo Sanader i predsjednik Sabora Luka Bebić Alku su navodno bojkotirali jer je predsjednik Mesić inzistirao da središnja ličnost protokola bude njegov izaslanik Mladen Kruljac, što je uvrijedilo Bebića i Sanadera. Premijer i predsjednik Sabora navodno smatraju kako je to nepoštivanje protokola, zbog čega su odlučili otkazati dolaske u Sinj.

I.M.
Foto: HRT

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara