Brat nogometaša Manchester Citya upleten u brutalno rasističko ubojstvo?

18-GODIŠNJI Michael Barton, brat nogometaša Joeya Bartona koji igra za Manchester City, trebao bi skupa sa svojim 20-godišnjim prijateljem Paulom Taylorom biti priveden u policiju na razgovor u vezi brutalnog ubojstva tinejdžera Anthonya Walkera.

Nogometaš Cityja na sve načine pokušava nagovoriti svog brata da se podvrgne ispitivanju, a policija cijeli postupak nastoji što više ubrzati jer sumnja da je Michael možda već napustiti zemlju.

"Ubojstvo Anthonza Walkera je stravično i nehumano, stoga odgovorne treba što prije dovesti pred lice pravde." - izjavio je mladi nogometaš Citya.

"Nakon ovog zločina koji je šokirao cijelu zemlju, a najmanje što mogu je izraziti obitelji Walker svoje suosjećanje. Cijela moja obitelj također je užasnuta ovim bolesnim činom." - kazao je Joey.

Iako nogometaš nije odrastao sa svojim mlađim bratom, iskazao je maksimalan trud kako bi ga nagovorio da surađuje s policijom.

"Michael, ako imaš bilo kakve informacije o onome što se dogodilo, moraš s tim otići na policiju. Moraš to učiniti prvenstveno zbog Anthonyeve obitelji, ali i zbog sebe, budući da znaš kako je to jedino ispravno." - poručio je Joey svom bratu, do kojeg policija još uvijek nije uspjela doći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sestra ubijenog Anthonyja velikodušno je izjavila kako oprašta njegovim ubojicama.

"Hvatanje ubojica jedino je što u ovom trenutku možemo tražiti, ali Isus nas je pozvao da opraštamo!" - riječi su Dominique Walker, Anthonyeve sestre.

Policija posljednjih dana intenzivno radi na ovom slučaju, a prema najnovijim informacijama inspektori primaju više od 50 poziva dnevno u vezi s ubojstvom.

Dosad su istragi podvrgnuta dva muškarca od 26 i 29 godina, koji se još uvijek nalaze u pritvoru, javlja BBC. 

Jedan 17-godišnjak također je priveden, ali i pušten odmah nakon privođenja, uz objašnjenje da ipak nije imao veze sa stravičnim zločinom.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara