BRATISLAVA: PREDSTAVLJEN PRIJEVOD KNJIGE NEDJELJKA FABRIJA

U hrvatskom veleposlanstvu u Bratislavi predstavljen je u petak slovački prijevod knjige akademika Nedjeljka Fabrija "Smrt Vronskoga", priopćeno je iz veleposlanstva.

U nazočnosti predstavnika slovačkog javnoga i kulturnog života te medija, o knjizi i djelu akademika Fabrija govorili su prevoditelj dr. Jan Jankovič, predsjednik Društva slovačkih pisaca Pavol Janik, te potpredsjednica Slovačke akademije znanosti Tanja Sedova. Nazočne je pozdravila i veleposlanica Republike Hrvatske Andrea Gustović-Ercegovac.

Dr. Jankovič je istaknuo kako je Fabrio cijeli opus stvorio na ishodištima europske kulture, te kako je svaka njegova knjiga događaj. Janik je akademiku Fabriju i dr. Jankoviču uručio priznanja Društva slovačkih pisaca za doprinos suradnji u području književnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Akademik Fabrio je, uz ostalo, govorio o ulozi povijesti, te osobnih, ali i obiteljskih tragedija u književnosti i u životu europskih naroda u posljednjih dvjesto godina. Povijest i tragedije postali su zaštitnim znakom moje literature, rekao je Fabrio.

Nakon promocije dr. Janu Jankoviču dodijeljena je godišnja nagrade INA-e za promicanje hrvatske kulture u svijetu.

(Hina) xpp/dgk ydgk

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara