Brazilske novine: Castro ima maligni tumor

KUBANSKE vlasti izvijestile su brazilsku vladu da kubanski čelnik Fidel Castro boluje od malignog tumora trbušne šupljine i da se vjerojatno neće moći vratit na vlast, objavlie su u subotu brazilske novine.

Prema pisanju lista Folha de S. Paulo, brazilski dužnosnici izvješteni su da je Castrova bolest početak prijenosa vlasti u komunističkoj Kubi.

Folha dodaje da su o Castrovoj bolesti ovoga tjedna izvješteni brazilski predsjednik Luiz Inacio Lula da Silva, kao i članovi vladajuće Radničke stranke. Prema pisanju lista, Castrovo stanje je puno teže nego što se to javno priznaje.

"Čini se da ćemo izgubiti prijatelja", navodno je Lula kazao jednom od svojih savjetnika.

U članku se ne navode izvori ove vijesti, ali članak potpisuje jedan od vrlo uglednih brazilskih novinara. Brazilski dužnosnici zasada nisu komentirali ove navode.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Castro je prošloga ponedjeljka nakon operacije ovlasti prenio na svog brata Raula.

Treći čovjek Castrova režima, predsjednik parlamenta Ricardo Alarcon u subotu je izjavio da je Castro "dobrog morala i da se šali".

"On je stabilan, u fazi oporavka, dobrog morala. Naravno, svaka kirurška operacije je delikatna, ali on nije bez svijesti, ne spava, nije pod sedativima", kazao je Alarcon, te dodao: "On je u boljoj formi od mene".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara