Brazzoduro: Čičak beskrupulozno laže i manipulira javnost

NAKON što je kapetan Kristo Laptalo već iz grčkog zatvora posredstvom svoje kćeri odaslao ogorčenu poruku Ivanu Zvonimiru Čičku zbog članka "I hrvatska policija pratila Laptala zbog droge", Čičak je svojim posljednjim tekstom ponovno izazvao oštru reakciju iz Laptalova kruga ljudi. Tako kapetan Predrag Brazzoduro, tajnik Sindikata pomoraca sada reagira na tekst od 16.8.  "Jogurt-laptalizacija Hrvatske" Ivana Zvonimira Čička za kojeg u reakciji piše kako ponovno vrijeđa sve one koji vjeruju da je osuda kapetana Laptala iracionalna, da mu niti krivnja, niti odgovornost u vezi s drogom pronađenom u dvije kutije na paleti nisu dokazane.

"Čičak beskrupulozno laže i manipulira javnost"

Brazzoduro kaže da je sličnost između Čička i grčkog tužiteljstva to što mu nije stalo da svoje mišljenje donese na temelju dokaza. Navodi da Čičak ne zna zašto su kapetan i njegova dva člana posade optužena, ne zna zašto je kapetan osuđen i ne zna što ta osuda znači za pomorski svijet i da očigledno ne mari.

"I.Z.Čičak beskrupulozno laže i manipulira pokušavajući prizivanjem aveti još jednom zavesti hrvatsku javnost. Gospodine I.Z.Čičak, nismo svi mi Kristo Laptalo, ali svatko od nas, kapetana – zapovjednika, mogao bi već sutra dijeliti sudbinu kapetana Laptala i biti od raznih čičaka, krpelji ili kako li se sve zovu, pribijani na stup srama ni krivi ni dužni. Ivane Zvonimire, da ste posvetili pažnju meritumu stvari, a ne se obračunavali – vrag će ga znati zašto, s kapetanom Laptalom, onda biste (a možda ipak ja imam previsoko mišljenje o vašem intelektu) shvatili da ovom osudom temeljenom na mišljenju, a ne na dokazima, uništavamo ne samo hrvatsko nego i svjetsko pomorstvo", stoji u obraćanju Predraga Brazzodura.

"Čičak se ponaša kao grčko pravosuđe jer ne iznosi dokaze"

Brazzoduro u svom reagiranju piše kako se Ivan Zvonimir Čičak ponaša kao i grčko pravosuđe jer ne iznosi dokaze krivice kapetana Laptala.

"On tvrdi da je kapetan Laptalo švercer drogom jer tako kaže visoki "policijski izvor". I.Z. Čičak u svojim lažima je ipak prozirniji od grčkog tužiteljstva. Čičak je dobio informaciju, Čičak je prenio glavnom uredniku, Čičak je provjerio informaciju, Čičak je napisao, a jadni urednik pratio ping -pong od Čička do Čička", piše Brazzoduro u pismu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brazzoduro podsjeća na suđenje i kaže da grčki tužitelj, nakon što je tijekom suđenja svaka od navedenih točaka oborena dokazima,  zaboravlja optužnicu i predlaže sudu da prvog časnika i vođu palube oslobodi, a zapovjednika (kap. Kristu Laptala) kazni „jer je odgovoran zato što je kao zapovjednik znao, morao ili mogao znati ili sumnjati da se na brodu nalazi droga“.

"Čičak se isto ponaša, kad ga demantiraju on se poziva na neke druge izvore od onih koje je prvobitno naveo, a koji su ga demantirali kako priopćenjem, tako i izjavom u medijima (gospodin Benko u Slobodnoj Dalmaciji). Pa kad mu laži ne prolaze, ista škola kao grčko tužiteljstvo, onda piše „svi mi moramo „vjerovati“ da je on nevin zato što nas obvezuje zakon i civilizirano ponašanje", stoji u reakciji tajnika Sindikata pomoraca.

Brazzoduro se pita gdje je bio taj "zakon" i to "civilizacijsko ponašanje" 18. i 19. srpnja 2008. godine?

"Visoki dužnosnik mi je rekao da Čičak laže"

"Iz tih drugih izvora, da ne ostane nedorečeno, visoki dužnosnik mi je rekao da Čičak laže - što ćemo sada gospodine Čičak? Idemo li skupa kod visokog dužnosnika da Vam to kaže u lice?! Pozvani ste", odašilje poruku Čičku Predrag Brazzoduro.

Brazzoduro na kraju reakcije poručuje Čičku da će mu biti drago ako ikada osjeti potrebu da vidi dokumente i prema njima donese sud i svoje mišljenje, da mu ih dostavi. Reakciju završava sa "do tada, sram vas bilo!".

D. Markas
Foto: zvicelo.com; laptalo.com

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara