Brčko: Završena nagradna igra povodom predaje oružja

NAKON mjesec dana provođenja pojačane aktivnosti na prikupljanju naoružanja i opreme zaostalih iz rata, u petak navečer je pred kamerama lokalne TV Hit iz Brčkog, a uz izravan prijenos Radio Brčko Distrikta BiH, izvučen dobitnik automobila Polo, vrijednosti oko 18.000 KM, u nagradnoj igri koja je pratila prikupljanje oružja.

Kako je cijela akcija "Žetva" anonimna, nije objavljeno ni ime dobitnika, već samo to kako automobil Polo odlazi u Gradačac.

Akcija je započela sredinom svibnja, kada su predstavnici devet radijskih i jedne TV postaje s područja bosanske Posavine prihvatili ideju formiranja Asocijacije elektronskih medija Sjeverne Bosne i kao takvi preuzeli od SFOR-a organiziranje velike nagradne igre povezane s prikupljanjem naoružanja i opreme zaostalih iz zadnjeg rata.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svaki građanin koji je predao opremu ili naoružanje dobio je nagradni talon. Naoružanje i oprema prikupljani su u sedam općina bosanske Posavine: Brčko, Orašje, Odžak, Gradačac, Srebrenik, Modriča i Šamac. Svakodnevno su dodjeljivane dnevne nagrade za svaku općinu prikupljanja naoružanja, a na kraju igre izvučeno je sedam kandidata za glavnu nagradu, iz svaka općine po jedan sudionik. Od njih sedam na završnom izvlačenju se pojavilo njih četiri.

Pukovnik Tom Johnson, zamjenik zapovjednika Multinacionalne brigade Sjever podsjetio je povodom toga na sve žrtve stradale od ručnih bombi i zaostalog naoružanja, dva dječaka u Slatini kod Šamca, vojnike u Derventi i druge.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara