Britanac na Googleu tražio kako da ubije djevojku koju je upoznao na Facebooku

Britanac na Googleu tražio kako da ubije djevojku koju je upoznao na Facebooku

Foto: New York Daily News

NAKON što je mladu Amerikanku zaveo putem Facebooka i nagovorio je da doputuje u Veliku Britaniju, 20-godišnjak joj je prerezao vrat i zatim je u napadu bijesa nekoliko puta izbo nožem. Njegova žrtva je preživjela pokušaj ubojstva, a Britanac je danas osuđen na služenje doživotne zatvorske kazne, piše NY Daily News.

David Russell koji je radio u McDonald's-u 19-godišnjakinju je prvi put upoznao 2010. godine, a u travnju ju je namamio da doputuje iz Kalifornije u Britaniju tako što se na Facebooku predstavio kao Oliver Sykes, frontmen britanskog heavy metal benda "Bring me to Horizon".

Prije nego što je djevojka doputovala, Russell je putem Googlea tražio najbolji način na koji bi mogao ubiti svoju žrtvu. Kada su istražitelji zaplijenili njegovo računalo, otkrili su kako je u tražilicu upisivao pojmove poput "kako ubiti nekoga golim rukama", "kako nekome nožem rezati kožu" i "najbolji nož za ubijanje".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Nakon što je djevojka stigla u Veliku Britaniju, Russell ju je odveo u šumu Harlestone Firs. Rekao je da će joj zavezati oči kako bi je mogao iznenaditi poklonom, nakon čega je stao iza nje, glavu joj povukao unazad i zarezao joj vrat.

Žrtva je odskočila, skinula povez s očiju i pokušala pobjeći, no on ju je uhvatio i počeo bosti nožem. Našao je i granu kojom ju je udario u lice. Za vrijeme napada derao se "Zašto ne želiš umrijeti? Uništila si mi život, sve je tvoja krivica"

Nekim čudom, djevojka je preživjela napad i uspjela doći do obližnje kuće čiji su stanari pozvali policiju, koja je zatim uhitila Russella zahvaljujući tome što je žrtvi dao svoju kućnu adresu.

Sudac je pomahnitalog mladića nazvao iznimno opasnim, a Russell mora odslužiti najmanje 17 i pol godina zatvorske kazne prije nego sud razmotri mogućnost njegovog oslobađanja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara