Britanac opljačkao banku, uhićen zbog personalizirane registarske pločice

Tekst: F.M.
Foto: Ilustracija


PLJAČKAŠ James Snell povukao je nimalo pametan potez kad je opljačkao banku u Cardiffu, glavnom gradu Walesa, u vlastitom BMW-u s personaliziranim registarskim pločicama. Policija ga je uhitila bez problema.

Snell i još trojica pljačkaša napali su zaštitare ispred podružnice banke Halifax, i uzeli oko 100,000 funti. Kao vozilo za bijeg služio im je Snellov automobil s registarskim oznakama "J4MES", čiju registraciju je jedan očevidac lako upamtio.

Policija je 26-godišnjeg Snella i njegovog 34-godišnjeg brata Waynea brzo pronašla  s oko 30,000 funti plijena. Izvedeni su pred sud, a Wayne je dobio kaznu od osam godina zatvora zbog oružane pljačke.

Kobni previd

Braća Snell i njihova dva pomagača zapravo su izveli vrlo jednostavnu, a opet iznimno učinkovitu pljačku. Pričekali su zaštitare koji su punili bankomat ispred banke oko ponoći. Pljačkaši su napali njihovo vozilo poklopcima uličnih šahtova i razbili stakla na vozilu.

Tada su zaštitarima zaprijetili bejzbolskim palicama i uzeli im novac, malo više od 100,000 funti. No, jedan je muškarac netom prije pljačke vidio automobil s uočljivim registarskim tablicama kako zastaje na cesti, a jedan od pljačkaša uzeo je poklopac.

Policija je bez problema povezala izjavu očevidca s pljačkom, a ubrzo je pronađen i automobil, zajedno sa Snellovima. Treći pripadnik bande osuđen je na 12 godina, a James Snell i četvrti napadač svoju će kaznu tek čuti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara