Britanci ne žele Blunkettovu ostavku

Britanci ne žele Blunkettovu ostavku

VEĆINA Britanaca ne želi ostavku ministra unutarnjih poslova Davida Blunketta čiju su vezu s udanom ženom razotkrili mediji i kojeg se sumnjiči za zloupotrebu ovlasti.

Šest od deset osoba izjavilo je da se njihovo mišljenje nije promijenilo od otkrića o Blunkettovoj vezi s udanom američkom novinarkom Kimberly Fortier Quinn, pokazali su rezultati ispitivanja koje je za "Times" proveo institut Populus.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
David Blunkett (57) je osumnjičen da je 2003. godine osobno intervenirao kako bi filipinska dadilja američke novinarke brzo dobila trajnu boravišnu vizu. Filipinka Leoncia Casalme je dobila vizu poslije 19 dana i to nakon što su joj na početku rekli da će morati čekati godinu dana.

Oko 54 posto ispitanika ocijenilo je da takva stvar, ako se pokaže istinitom, nije dovoljan razlog za ostavku slijepog ministra. Nasuprot tome, 41 posto ispitanih izjavilo je da bi Blunkett trebao podnijeti ostavku.

Također, davanje plaćene karte za vlak Kimberly Quinn i njezin prijevoz u službenom jaguaru također nisu dovoljan razlog za ministrovu ostavku za 67 posto ispitanika, dok 28 posto ima suprotno mišljenje.

Foto: FAH

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara