Britanci oduševljeni hrvatskom obalom

GUARDIAN je objavio pisma svojih čitatelja koji su odmor proveli na hrvatskoj obali, "netaknutoj oazi u usporedbi s ostalim europskim zemljama". Ugledni list je pozvao svoje čitatelje da podijele svoja iskustva, naljepša mjesta na našoj obali, od prekrasne plaže na Braču, noćnog života u Dubrovniku do restorana u Rijeci.

Starigrad je sladak gradić na obali Hvara, gdje boemi iz Zagreba provode ljeto. Otok Hvar je prekrasan, ali prepun talijanskih "pozera", navodi čitatelj pod nickom Sionix.

Andrew Denision je ljeto proveo u Cavtatu, za koji navodi da je poput Dubrovnika, ali bez gomile turista, dok je Jane Coudy oduševljena tradicionalnom klapskom glazbom u Omišu.

Babs navodi kako je njegovo omiljeno mjesto u Hrvatskoj plaža Zlatni rat na Braču: "Smještaj je jeftin, a kada se probudite možete zaroniti u tirkizno plavo more, jednom riječju raj."

Benjamin poručuje kako se nikako ne smije propustiti ispijanje piva u malim kafićima u centru Rovinja, dok James iz Londona tvrdi kako je naljepše gledati zalaz sunca u Banjolu na Rabu.

Mark Grey zemljacima preporuča pješčanu plažu Šunj na Lopudu, koja je idealna za plivanje u čistom i tirkiznom plavom moru.

Čitatelji na stranicama Guardiana Britancima preporučuju i smještaj duž jadranske obale te uživanje u maslinovom ulju i paškom siru.

S.H.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara