BRITANCI PRIPREMAJU VJEŽBU U PERZIJSKOM ZALJEVU

Britanija će u veljači sljedeće godine uputiti šest svojih ratnih brodova u Perzijski zaljev, ali tvrdi da razmještaj nema nikakve veze s mogućim napadom na Irak.

Britanci su priopćili da će u veljači u Zaljevu biti održana redovita trogodišnja saveznična pomorska vojna vježba.

´Radi se o redovitim pokretima i u ovom trenutku nema nikakvih planova za moguću akciju u Irak´, priopćeno je iz britanskog ministarstva obrane.

Istodobno, ministarstvo je odbacilo pisanje lokalnih medija da su Sjedinjene Države zatražile korištenje britanskih baza za svoj projekt razvoja nacionalnog raketnog štita.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Britanski dnevnik Guardian objavio je u subotu da je Washington takav zahtjev već učinio te će ga u utorak objaviti britanski ministar obrane Geoff Hoon. Slično prenosi i BBC.

´Nismo dobili nikakav službeni zahtjev Amerikanca i na njima je odluka hoće li i kada podnijeti takav zahtjev´, kazala je glasnogovornica ministarstva obrane.

Američki sustav zvan ´Son of Star Wars´ (Sin ratova zvijezda), prema shemi prvi put uvedenoj za administracije američkog predsjednika Ronalda Reagana, ovisi o presretanju dolazećih raketa drugim raketama.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara