Britanija želi stati na kraj epidemiji upotrebe vatrenog oružja

BRITANIJA je najavila u ponedjeljak oštre nove zakone o vatrenom oružju u pokušaju da stane na kraj rastućoj epidemiji oružja na svojim ulicama koja je prošlog tjedna odnijela živote dviju tinejdžerki.

Ta su ubojstva šokirala Britaniju i skrenula pažnju na sve veći trend korištenja oružja i sukoba bandi u većim gradovima.

Komentirajući ´neprihvatljiv porast upotrebe oružja´, ministar unutarnjih poslova David Blunkett iznio je planove kojima se predviđa najmanje pet godina zatvora za ilegalno posjedovanje oružja. ´Nećemo tolerirati eskalaciju broja oružja na našim ulicama´, ustvrdio je.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bijes javnosti popratio je prošlotjednu pucnjavu u kojoj su ubijene dvije djevojke u Birminghamu u središnjoj Engleskoj. Charlene Ellis (18) i Latisha Shakespear (17) izašle su nakratko s novogodišnje proslave kako bi udahnule zraka kada su se našle usred obračuna naoružanih bandi.

Njihova smrt zajedno s porastom zbroja zločina s upotrebom vatrenog oružja pojačala je pozive britanskog tiska i javnosti vladi tražeći od nje da hitno djeluje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara