Britanska kriminalistička serija na bosanskoj televiziji

NAJNOVIJI nastavci britanske televizijske serije "Prime Suspect", s temom ratnih zločina na Balkanu, bit će emitirana u Bosni i Hercegovini, javlja BBC u utorak.

Britanska kriminalistička serija s Helen Mirren u ulozi detektivke Jane Tennison, bit će prikazana na bosanskoj televizijskoj stanici TV Pink tijekom božićnih i novogodišnjih praznika. Govori o ubojstvu bosanske izbjeglice, u koje je upleten ratni zločinac.

Mirren se vratila ulozi nakon sedam godina pauze i očekuje se da će nastaviti glumiti u sedmoj sezoni. Serija "Prime Suspect 6", koju je producirala tvrtka Granada International, bit će emitirana i u Srbiji i Crnoj Gori.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dio serije je snimljen u Bosni, gdje Tennison pokušava utvrditi identitet ubojice. Anthony Appell iz tvrtke Granada tvrdi kako "postoji izvrstan odaziv televizijskih kuća iz istočne Europe".

Britanska je policija nedavno kritizirala seriju zbog načina potretiranja anonimne službe za borbu protiv zločina. Direktor službe Crimestoppers izjavio je da se pozivi ne snimaju, niti se od osoba traži da se identificiraju, kao što je prikazano u drami.

"Ne snimamo, ne pokušavamo ući u trag pozivima i činimo sve kako bi osigurali anonimnost. U tome je cijela stvar", rekao je on.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara