Britanska policija istražuje moguće seksualno zlostavljanje djece u vrtiću

Britanska policija istražuje moguće seksualno zlostavljanje djece u vrtiću

Tekst: N.Š.
Foto: Ilustracija

POLICIJA u Nottinghamshireu uhitila je osobu zbog sumnje u seksualno zlostavljanje djece u lokalnom vrtiću, javljaju britanski mediji.

Istraga je započeta kada je otkriveno kako je troje djece koji su pohađali privatni vrtić "Rocking Horse",  došlo kući sa "neobjašnjivim" ozljedama uključujući i slomljenu nogu. Slijedeći dojave o navodnom seksualnom zlostavljanju u vrtiću, policija je zatvorila vrtić i započela istragu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glasnogovornik policije rekao je kako je teorija o seksualnom zlostavljanju u vrtiću nova te da se otprije istražuju ozljede djece.

Uhićena je jedna osoba za koju se sumnja da ima veze sa seksualnim zlostavljanjem djece te je puštena uz  jamčevinu. Prošlog tjedna također su uhićene i oslobođene dvije osobe, no tada još nije bilo informacija o seksualnom nasilju nad djecom.

Vrtiću je oduzeta dozvola za rad na šest tjedana dok traje istraga.  Radi se o jednom od osam franšiznih vrtića koje vode Bryn i Jane Orme te dnevno naplaćuje između 4 do 6 funta za svojih 90 korisnika. "Direktori i osoblje potpuno surađuju u istrazi", rekla je glasnogovornica policije.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara