Britanska studentica silovana i ubijena na tajlandskom otoku Koh Samui

21-GODIŠNJA britanska studentica pronađena je mrtva u moru kod tajlandskog otoka Koh Samui, a policija pretpostavlja da je ubijena.

Katherine Horton na otok je stigla 1. siječnja uvečer s prijateljicom Ruth Adams, a njeno je tijelo prepuno modrica pronašao vozač skutera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Majka ubijene djevojke rekla je da je Katherine bila vrlo uzbuđena zbog putovanja na koje je krenula 27. prosinca, a kući se trebala vratiti 10. siječnja. Katherine i Ruth na otoku Koh Samui trebale su se sastati s prijateljima.

Katherine Horton telefonirala je kući 1. siječnja, a nakon toga joj se gubi svaki trag. Bliski obiteljski prijatelj kazao je, javlja Independent, kako roditeljima neugodnu vijest nije javila djevojka koja je bila s Katherine, jer je bila u šoku, već netko od prijatelja s kojima su se djevojke našle na otoku. "Obitelj pokušava doznati što se zapravo dogodilo i svi su šokirani" - dodao je neimenovani obiteljski prijatelj.

"Ne mogu vjerovati da je nema. Sve je tako nestvarno. Bila je tako draga djevojka i ne mogu vjerovati da se to događa baš nama" - izjavila je plačući djevojčina majka dodajući kako ju muči što tako malo znaju o svemu.

Televizijske snimke prikazale su pronađenu djevojku na plaži obučenu u tamno zelenu majicu. Prema informacijama s tajlandske televizije djevojka je prije nego što je ubijena bila silovana.

Smrt Katherine Horton je osma smrt britanskih turista u posljednjih nekoliko godina, a otok na kojem se ono dogodilo je treći najveći tajlandski otok s vrlo razvijenom turističkom granom.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara