Britanska vlada pozvala na nastavak zajedništva s novim španjolskom vlastima

BRITANSKA laburistička vlada izvijestila je kako se obvezala da će nastaviti "zajedništvo" između Španjolske i Velike Britanije, a u povodu pobjede oporbene Socijalističke stranke na nedjeljnim španjolskim izborima.

Izborni gubitnik, premijer Jose Maria Aznar, bio je blizak saveznik britanskog premijera Tonya Blaira, pružajući potporu ratu u Iraku unatoč otporu brojnih Španjolaca i Britanaca.

"Koalicija, zajedništvo između Španjolske i Britanije bila je jedna od vodećih sila za ekonomsku i političku reformu u Europi i siguran sam da će se nastaviti", izjavio je ministar Peter Hain.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Premijer Blair u ponedjeljak će se telefonom javiti vođi španjolskih Socijalista Joseu Luisu Rodriguezu Zapateru i čestitati mu na izbornoj pobjedi, izvijestio je Blairov ured.

Ministar Hain odbio je komentirati je li neočekivani izborni poraz Aznarove Narodne stranke reakcija na prošlotjedne terorističke napade u Madridu.

"Očito je da je proteklih nekoliko dana imalo utjecaj na rezultat, no nije na meni da špekuliram kako se to dogodilo", izjavio je za BBC.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara