Britanski dječak majku pronašao silovanu i izbodenu u polusvjesnom stanju

12-GODIŠNJI dječak iz britanskog Yorka prošlog je četvrtka doživio šok nakon što je u parku u kojem je običavao šetati svoje pse, pronašao svoju majku koja je bila u polusvjesnom stanju, silovana, izudarana i ozlijeđena nožem.

Prema priopćenju britanske policije, koja nije objavila inicijale maloljetnika i njegove majke, dječak je prošlog četvrtka oko 17 sati sa majkom izašao u šetnju parkom West Bank u jorkširskom Holgateu u kojem su često na šetnju izvodili svoje pse.

Tijekom šetnje majka je u jednom trenutku došla u konflikt s nepoznatim muškarcem koji je "maltretirao" dvojicu njima nepoznatih mladića. Nakon toga su se majka i sin udaljili i vratili kući, ali je majka oko 18.30 ponovno izvela pse u šetnju.

Tom prilikom napao ju je muškarac i druga dvojica, priopćila je policija dodajući da se radilo o seksualnom napadu. Budući da se žena, stara 30-ak godina, nije vratila kući njen 12-godišnji sin krenuo je u potragu za majkom koju je u polusvjesnom stanju našao kako leži u parku.

Dječak je nazvao policiju sa svoga mobitela, pri čemu je policajac koji je odgovorio na dječakov poziv nastojao s njime držati otvorenu telefonsku vezu kako bi službenici što lakše pronašli mjesto događaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija je priopćila da je 12-godišnjak zvučao šokirano, ali je na sreću uspio sačuvati prisebnost i policajcima objasniti gdje se nalazi. Nakon očevida utvrđeno je da je žena pretučena te su joj na trbuhu uočene porezotine od noža. Nedaleko mjesta događaja policija je pronašla nož za koji se pretpostavlja da njime ozlijeđena žena.

Nakon nekoliko dana istrage policija incident povezuje sa prekršajem vezanim uz zloporabu droge, odnosno sumnja se da je žena nastradala iz osvete nakon što je u parku prekinula kupoprodaju droge između dilera i ovisnika.

Po prikupljanju izjava dječaka i majke lokalna je policija objavila foto-robot muškarca za kojeg se vjeruje da je počinitelj napada, visok je oko 177 cm i govori karakterističnim birmingemskim naglaskom.

I.K.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara