Britanski duhanski gigant seli proizvodnju u Hrvatsku?

Britanski duhanski gigant seli proizvodnju u Hrvatsku?

Foto: bat.com

BRITANSKI proizvođač cigareta British American Tobacco (BAT), vlasnik Tvornice duhana Rovinj, sprema se preseliti proizvodnju cigareta iz Njemačke u zemlje istočne Europe, a među kandidatima je i Hrvatska, izvijestili su njemački mediji.

Nadzorni odbor BAT-a donijet će sredinom tjedna odluku o zatvaranju pogona u njemačkom Bayreuthu, izvijestio je u ponedjeljak berlinski dnevnik Die Welt, pozivajući se na izvore u odboru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U njemačkom ogranku BAT-a potvrdili su tek da bi informacije o sudbini europskih pogona trebale biti objavljene do sredine mjeseca.

Taj je pogon u najboljim vremenima proizvodio 53 milijarde cigareta godišnje, od čega je trećina bila namijenjena njemačkom tržištu a ostatak se izvozio u prvom redu u ostale europske zemlje.

Sada u BAT-u razmišljaju o tome da proizvodnju presele u istočnu Europu, a među zemljama kandidatima su Hrvatska, Rumunjska, Mađarska i Poljska gdje su već izgradili ogromnu tvornicu, piše Die Welt.

BAT je trenutno s 20 posto udjela u njemačkom tržištu treći na ljestvici koju predvodi Philip Morris, dok drugo mjesto pripada Reemtsmi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara