Britanski homoseksualni par izbacili iz privatnog smještaja: Osjećali smo se kao gubavci

Britanski homoseksualni par izbacili iz privatnog smještaja: Osjećali smo se kao gubavci

Tekst: I.Kri.
Foto: Ilustracija

VLASNICI apartmana odbili su primiti na spavanje i doručak britanski homoseksualni par, jer tvrde da se njihovim uvjerenjima protivi činjenica da dva muškarca dijele postelju.

Michael Black i John Morgan iz Bramptona su u petak navečer rezervirali sobu u apartmanu u Cookhamu. Kada su stigli na odmor, Susanne Wilkinson i njezin suprug Francis su im odbili izdati sobu zbog politike da ne primaju istospolne parove. Black i Morgan su izjavili da su ih tretirali kao gubavce, a sve zbog njihove seksualnosti. Događaj su prijavili policiji, piše Guardian.

"Poniženi smo i šokirani"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Velikoj Britaniji je prema zakonu iz 2006. godine zabranjena diskriminacija na osnovu seksualne orijentacije. Par je došao u selo kako bi s prijateljima večerali. "Mi smo dvojica sredovječnih muškaraca. John je vođa Liberalno-demokratske grupe u gradskom vijeću Huntingdon", kazao je Michael Black te dodao da je to prvi puta da su na svojoj koži osjetili homofobiju, iako imaju 56 i 62 godine.

"Poniženi smo i šokirani", kazao je Black te dodao da je Wikinsonova prema njima bila hladna od kada su zajedno izašli iz automobila. "Rekla je da bi nam kazala da ne dolazimo, da smo joj ranije rekli", tvrdi Black te dodaje kako im se kasnije ispričala i vratila depozit.

"Neće nam vlada reći u što vjerovati"

"Ne znam zašto bih mijenjala svoje mišljenje i vjerovanje koje imam već godinama, samo zato što me vlada na to tjera", kazala je Wilkinsonova te dodala kako njihov posjed nije hotel, nego kuća za goste i dom. Njezin suprug tvrdi i kako par nisu dočekali hladno. "Imamo svoja vjerska prava i ne osuđujemo ih, ali nismo spremni za takav oblik aktivnosti pod svojim krovom", kazao je Wilkinson te dodao kako su već dobili uvredljive pozive i e-mailove zbog ovog događaja. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara