BRITANSKI KNJIŽEVNIK PHILIP PULLMAN DOBIO KRALJIČINO ODLIČJE

Autor dječjih knjiga Philip Pullman dobio je od britanske kraljice u Buckinghamskoj palači najviše odličje Reda britanskog carstva (CBE), javlja BBC ovih dana. L

Pisac, optuživan kao anti-kršćanin, iskazao je štovanje prema nadbiskupu iz Canterburyja, koji je rekao da bi njegove knjige trebale biti dio nastave vjerskog odgoja.

?Nadbiskup je hrabar čovjek. Drago mi je da se slažemo. Ne slažem se s fundamentalistima koji bi htjeli prekinuti raspravu?, rekao je autor.

Pullman kritizira organiziranu religiju u svojim romanima za mlade poput ?Jantarnog dalekozora?, posljednjeg nastavka trilogije "Njegove tamne stvari".

Penelope Wilton, koja glumi u filmskom hitu ?Djevojke s duplerice?, primila je odličje za zasluge u drami. "Bila sam ona sramežljiva koja je pozirala gola s kantom za zalijevanje. No u mojoj dobi, mislim da ne više ne bih trebala raditi tako nešto", izjavila je glumica.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glumica rođena u engleskom gradu Scarboroughu glumila je 2001. u biografiji "Iris" uz Judi Dench, Jima Broadbenta i Kate Winslet, no kaže da je kazalište njezina prva ljubav.

"Kazalište je ono čime sam se najviše bavila u životu. To je najizazovnija i najdiscipliniranija ? i najčišća - vrsta glume. No, najmanje se plaća?.

Velška pjevačica Iris Williams primila je odličje za zasluge u glazbi i dobrotvornom radu. Baletan Donald MacLeary primio je odličje, kao i skladateljica Debbie Wiseman za zasluge u filmskoj industriji.

(Hina) xpgo ybnš

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara