Britanski loto dobitnik od skromnog beskućnika postao silovatelj

HERBERT PLANT, dobitnik 2,6 milijuna funti na britanskoj lutriji natjerao je 15-godišnjakinju na seks kako bi platila stanarinu.

Dogodilo se to prije sedam godina. 49-godišnji Plant je bio optužen za silovanje, međutim tužba je odbačena, jer djevojka nije htjela svjedočiti. Plant je, također, priznao kako je spavao s maloljetnicom, ali svejedno je izbjegao zatvor.

Jedina posljedica je bila ta što je pet godina bio upisan u britanski registar seksualnih prijestupnika, piše Sun. Plant navedeno nije spominjao u utorak kad je došao po svoj dobitak, sve su, naime, iskopali britanski novinari. 49-godišnjak je tako prvo ispričao medijima kako je beskućnik otkad je ostao bez posla te da noći u hostelu. Dobitnu srećku je slučajno kupio kad je jedan dan išao posjetiti svoje bivše kolege na poslu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Britanska policija otkrila je detalje zlostavljanja 15-godišnjakinje. Ona je naime, pobjegla od kuće i neko vrijeme živjela s tetom koja je zatim prodala stan. Upoznala je Planta koji joj je ponudio smještaj u zamjenu za seks, iako je znao da je maloljetna. Djevojka je tako otplaćivala stanarinu tri mjesece te zatim se ponovno dala u bijeg.

"Odslužio sam kaznu, bio sam u registru i morao sam se prijavljivati policiji svako malo. Bilo je teško. Djevojka je izgledala starije od 15 godina, sada je udana i ima djecu. Znam da sam pogriješio, međutim to je sad prošlost i želim uživati u svom novom životu", kazao je Plant.

J.M.
Foto: Sun

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara