Britanski neurokirurg ručnom bušilicom uspješno operirao tumor na glavi

Britanski neurokirurg ručnom bušilicom uspješno operirao tumor na glavi

JEDAN od najprominentnijih britanskih neurokirurga, Henry Marsh, bušilicom marke Bosch izvršio je operaciju glave nad pacijentom - i uspio, javlja The Sunday Times.

Dok je pacijent Marian Dolishny, strpljivo iščekivao što će se dogoditi, znao je da mu neće biti ugodno. Tumor u njegovoj glavi ga je svakog trenutka mogao stajati života. Nekoliko minuta kasnije britanski neurokirurg Henry Marsh, započeo je operaciju na potpuno svjesnom pacijentu, s Bosch PSR960 ručnom bežičnom bušilicom, cijene oko 300 kuna.

Unatoč tome što su se baterije bušilice istrošile na pola operacije, ona je uspjela i tumor je otklonjen. Zahvat je snimljen kao dio dokumentarca kojeg će BBC2 emitirati kasnije ovog mjeseca. Marsh, koji radi u bolnici St. George na jugu Londona, u slobodno vrijeme putuje u Ukrajinu i često tamo radi samo s primitvnim kirurškim alatima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Govoreći o svojim izazovima u Ukrajini, Marsh komentira: "Ne preporučujem da sada svi koristimo Bosch uradi sam bušilice u Engleskoj, ali to samo pokazuje kako se improvizacijom može puno postići".

B.V.
Foto: Norswich Evening News

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara