Britanski Orange odustao od utrke za 3. mobilnog operatera

Britanski Orange odustao od utrke za 3. mobilnog operatera

27. RUJNA krajnji je rok za predaju ponude za 3. mobilnog operatera, izjavio je državni tajnik za promet Dražen Breglec dodajući da još nitko nije predao ponudu, te da će svi to učiniti dan, dva prije roka.

Podsjetimo, Vlada RH u srijedu je potvrdila imena članova Vijeća za telekomunikacije, koji su prema uvjetima javnog natječaja zadovoljili sve stručne i profesionalne kriterije. U peteročlano Vijeće za telekomunikacije Vlada je Saboru za potvrđivanje predložila Gašpara Gačinu, Miljenka Krivšeka, Jurja Mužinu, Antu Dodiga te Radovana Centnera.

"Članovi Vijeća trebali bi se okupiti početkom sljedećeg tjedna i potom im slijedi upoznavanje s natječajem i poslom koji ih čeka. Članove je odabrala Vlada, njihovo imenovanje još treba potvrditi Sabor i s obzirom na to da je samo jedan upoznat s problematikom, čeka ih naporan posao", rekao je Breglec, prenosi VIPnet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Krajem kolovoza Vijeće za telekomunikacije objavilo je imena devet od ukupno 15 tvrtki i privatnih osoba koje su otkupile natječajnu dokumentaciju za dodjelu koncesija u mobilnoj mreži. Od ostalih šest neki nisu odgovorili, a neki nisu htjeli da im se imena objave.

Po informacijama koje je Vijeće dostavilo, tih devet otkupitelja dokumentacija su tvrtke Dalekovod d.d., Eurodet d.o.o.(osnivač tvrtke je zagrebačka tvrtka za izgradnju investicijskih objekata Ingra), HT mobilne komunikacije d.o.o., Iskon Internet d.d., Millenium promocija d.o.o. i VIPnet d.o.o. te Odvjetničko društvo Porobija i Špoljarić, odvjetnik Zoran Vujasin te Mislav Šutalo.

Prema neslužbenim informacijama osim gore navedenih natječajnu dokumentaciju otkupile su i Telecom Italia, švedska tvrtka Tele2, te britanski Orange, koji je ocijenio da mu je hrvatsko tržište premalo, pa je odustao od utrke, saznaje VIPnet.

Čini se kako će 27. rujna stići manje ponuda nego što se nego što se očekivalo jer, navodno, potencijalni kandidati pregovaraju o udruživanju. Prema neslužbenim informacijama za 3. mrežu borit će se tek 5 ponuđača.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara