Britanski parlament: Neugodan propust u pogledu pitanja sigurnosti

BRITANSKI ministar za odnose s parlamentom Peter Hain u četvrtak je izjavio da je incident koji se dogodio u srijedu u Donjem domu britanskog parlamenta kada su dvije osobe iz VIPlože gađale premijera Tonya Blaira prezervativima ispunjenim brašnom, "vrlo je neugodan propust" kada je riječ o pitanju sigurnosti.

"To se nije smjelo dogoditi, naročito nakon revizije sigurnosnih mjera u parlamentu što smo ih počeli primjenjivati prije nekoliko mjeseci, taj ćemo incident morati vrlo pozorno razmotriti", rekao je ministar za BBC.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Da je umjesto brašna u tome trenutku u parlament bačen, primjerice, antraks bila bi to velika pobjeda terorista, jer bi poginuo velik broj zastupnika, a i jedan dio članova vlade, čime bi se potvrdila strahovanja i upozorenja što su ih prošlog ljeta iznijeli pripadnici britanskih tajnih službi", rekao je Hain, dodavši kako će vrlo skoro o tomu razgovarati s pomoćnikom direktora tajne britanske službe MI 5.

Jučerašnji incident u parlamentu povećao je zabrinutost javnosti kada je riječ o sigurnosti toj zemlji, s obzirom na činjenicu da su dvojica aktivista skupine koja se bori za prava očeva bez prepreka ušli u zgradu parlamenta.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara