Britanski student umro nakon što je za okladu popio pola litre votke u 20 minuta

Britanski student umro nakon što je za okladu popio pola litre votke u 20 minuta

POLA litre votke, koliko je popio u samo 20 minuta, zbog oklade, stajalo je života 19-godišnjeg Britanskog studenta psihologije, Jasona Veneziu. Kako prenosi Daily Telegraph, Venezia se okladio u 40 funti, da može "strusiti" 0,75 litara votke na način da svakih 45 sekundi u sebe ulije po jedan shot.

Nakon 15 shotova i pola litre votke, više nije mogao stajati na nogama ni govoriti pa su ga prijatelji odnijeli u njegovu sobu. Iako su ga prijatelji, nakon što su ga spremili u krevet, provjeravali svakih 15 minuta, kako se ne bi ugušio u vlastitoj bljuvotini, Jason je ipak preminuo. Idućeg je jutra pronađen mrtav, ali ne od gušenja već od trovanja. Obdukcija je pokazala kako je uzrok smrti akutno trovanje alkoholom - u trenutku smrti je imao 4,99 promila alkohola u krvi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Roditelji preminulog studenta, Ennio i Joan Venezia, traže da se zakonska granica za konzumiranje alkohola podigne sa 18 na 21 godinu. "Ne krivimo nikog, ali smatramo kako bi trebalo suzbiti tu kulturu studentskog opijanja. Mladi bi trebali znati da takve igrice s alkoholom mogu biti smrtonosne", rekla je Jasonova majka.

I.M.
Foto: Daily Telegraph

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara