Britanski vojnici: Lažne fotografije o zlostavljanju idu na ruku al Qaedi

BRITANSKI vojnici u središtu skandala koji je izbio zbog zlostavljanja iračkih zatvorenika, izjavili su da su fotografije koje prikazuju zlostavljanja Iračana "potpuna glupost" i izlažu britanske vojnike opasnosti od al Qaede.

Visoki časnici Kraljičine regimente Lancashire, smještene na sjeveru Engleske, napali su list Daily Mirror jer je objavio senzacionalnu seriju fotografija, koje je vlada proglasila lažnima, uključujući i onu na kojoj britanski vojnik urinira po iračkom zatvoreniku.

"To je fotomontaža i nije snimljena u Iraku. To je smrtno opasan posao, jer ono što se pokazalo potpunom glupošću ugrožava živote ljudi", rekao brigadir Geoff Sheldon.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je kako je došlo vrijeme da Daily Mirror i njegov urednik Piers Morgan priznaju da je riječ o lažnim fotografijama i da se ispričaju.

Narednik David Black misli da su fotografije "posteri za novačenje al Qaede i drugih terorističkih organizacija". "Zbog njih su životi naših vojnika u Iraku postali ugroženiji", rekao je Black.

Britanska je vlada u četvrtak ocijenila da je riječ o lažnim fotografijama te da analize pokazuju kako nisu snimljene u Iraku.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara