Brkić: Plenkovićev skromni i ponizni HDZ opet će pobijediti na izborima

Brkić: Plenkovićev skromni i ponizni HDZ opet će pobijediti na izborima

Foto: FAH

ZAMJENIK predsjednika HDZ-a Milijan Brkić poručio je u subotu kako je čvrsto uvjeren da će HDZ, nakon sutrašnjeg završetka unutarstranačkih izbora i s novim predsjednikom, opet zadobiti povjerenje većine hrvatskih građana.

"Čvrsto sam uvjeren da će HDZ, nakon sutrašnjeg završetka unutarstranačkih izbora i s novim predsjednikom, jedinstven i osnažen, svojom vizijom, skromnošću, poniznošću, predanošću i vrijednim radom opet zadobiti povjerenje većine hrvatskih građana", napisao je Brkić na svom facebook profilu.

Istaknuo je i da političari trebaju shvatiti da moraju i mogu biti isključivo u službi čovjeka i općeg dobra, jer se samo tako može  steći povjerenje naroda i krenuti uistinu novim smjerom - u bolju Hrvatsku.

"HDZ je uvijek znao prepoznati i artikulirati nacionalne interese kada god je bio "uronjen" u svoj narod i kada god je osjećao bilo hrvatskih građana. Međutim, kad se vodstvo HDZ-a udalji od naroda i svoga mnogobrojnog članstva, događaju se određene pogreške i propusti - čemu smo svjedočili i u našoj nedavnoj prošlosti", upozorio je Brkić.

Zbog toga, naveo je, kao zamjenik predsjednika HDZ-a, osjeća ljudsku i političku potrebu osobno se ispričati svim hrvatskim građanima te vrijednim članicama i članovima HDZ-a bez obzira koliko je mogao ili ne utjecati na neke odluke.

Brkić: HDZ sposoban i odlučan napraviti novi iskorak

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Polazeći od kritičkog odnosa prema vlastitim propustima, ali i od svojih nedvojbenih povijesnih uspjeha, poručio je kako je HDZ sposoban i odlučan napraviti novi iskorak.

Ključem povjerenja i snage HDZ-a smatra nepotrošene i mlade ljude, ali i one dokazano stručne, vrijedne i nepotkupljive ljude koji žele služiti građanima, a ne njima vladati.

Takav HDZ, dodaje, otvoren je za sve izvanstranačke stručnjake koji nisu opterećeni podjelama i partikularnim interesima te za sve ljude koji su cijenjeni u svojim sredinama i koje sugrađani poštuju kao nositelje nacionalnih vrijednosti i identiteta.

"Pokazat ćemo i dokazati, da u Hrvatskoj ima mjesta za sve sposobne i vrijedne ljude te da stranačka pripadnost ne smije bit uvjet za njihovu društvenu promociju. Naša prelijepa zemlja može i mora biti privlačno mjesto za život svih hrvatskih građana, ali i za povratak našeg iseljeništva. Zemlja u kojoj će svatko svojim poštenim radom moći osigurati dostojanstven život sebi i svojoj obitelji; iz koje mladi ne samo da neće odlaziti, nego u koju će se rado vratiti svi oni koji su zadnjih godina morali otići", navodi, uz ostalo, Brkić na svom facebook profilu.

Oko 220.000 članova HDZ-a u nedjelju, po principu "jedan član - jedan glas" bira novog predsjednika stranke. Jedini kandidat za tu funkciju je Andrej Plenković.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara