Brod za Casablancu udario u obalu kod rta Mašnjak

BROD "Sea Eagles", pod zastavom St. Vincent, udario je noćas u 1 sat u obalu u blizini rta Mašnjak, na ulazu u Plominski zaljev, izvijestio je jutros Državni centar za obavješćivanje, pozivajući se na informaciju Nacionalne središnjice za usklađivanje traganja i spašavanja na moru.

Nema ozlijeđenih, ni nikakvog onečišćenja, a za sada vidljivo oštećenje odnosi se samo na pramčani dio broda, dodaje se u izvješću.

Brod je plovio za Casablancu s teretom željeza i drva, a isplovio je iz Rijeke sinoć u 22,45 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brod je dotegljen na mjesto sidrišta, a utvrđeno je jako oštećenje pramca s velikom rupom nadvodno te podvodno oštećenje s više rupa u predjelu pramčanog tanka.

Kontrolom na brodu je utvrđeno da zasad nema propuštanja u skladišta, a nastavlja se ispumpavanje pramčanog tanka i balasta radi dobivanja većeg krzmenog gaza i podizanja pramčanog dijela iz mora.

Utvrđeno je da je brod udario u obalu jer je prvi časnik sam obavljao stražu na mostu i zaspao tako da je brod nastavio istim kursom i udario u obalu.

Inspekcija kapetanije zabranila je isplovljenje i daljnju plovidbu, a protiv odgovornih osoba pokrenut će se prometni prekršaj.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara