Brod za krstarenje u Egiptu udario u dok, troje mrtvih

Brod za krstarenje u Egiptu udario u dok, troje mrtvih

Tekst: F.M.
Foto: AFP


LUKSUZNI brod za krstarenje sa gotovo 1.500 putnika udario u dok prilikom pristajanja u Sharm-el-Sheiku u Crvenom moru, a tri su člana posade poginula prilikom nesreće, javili su egipatski dužnosnici.

Vlasnik broda, tvrtka Costa Crociera, rekao je kako je oštećena desna strana broda koji je udario u dok u 4,45 sati ujutro po lokalnom vremenu.

"Nažalost, moramo potvrditi da su tri člana posade poginula, a brod je trenutno sigurno usidren u luci", izjavila je kompanija u pisanom priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Drugi putnici smješteni su u hotele, a dogovoren je njihov povratak zemljama iz kojih su došli, navela je tvrtka.

Nije potvrđen identitet poginulih lanova posade

Svjedoci su ispričali kako je more bilo nemirno zbog jakih vjetrova, a brod je jednim dijelom trupa udario u dok zbog ljuljanja. Zbog sudara je na desnoj strani trupa ostala rupa od dva metra.

Brod Costa Europa je bio na 18-dnevnom krstarenju iz Dubaija u Savonu u Italiji, a na njemu je bilo 1.437 putnika. Policijski dužnosnici, koji su zatražili ostati anonimni, rekli su kako su među troje poginulih članova posade osobe iz Brazila, Indije i Hondurasa, ali tvrtka nije dala nikakve podatke o identitetu poginulih članova.

Brod težak 55 tona izgrađen je 1986. godine, a Costa Crociera, talijanska tvrtka iz Genove koja u floti ima 16 brodova, kupila ga je 2002. godine.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara