Brodomerkur: zloporabama položaja i ovlasti oštećen za gotovo 3 milijuna kuna

Splitskodalmatinska Policijska uprava podnijela je kaznenu prijavu protiv četiriju dužnosnika u splitskom poduzeću Brodomerkuru i još trima tvrtkama zbog osnovane sumnje da su Brodomerkur oštetile za oko 2,800.000 kuna zloporabama ovlasti, krivotvorenjem službenih isprava i poticanjem i pomaganjem u tim kažnjivim djelima.

Prijavljeni su P.K. (34) iz Splita, odgovorna osoba u Brodomerkuru, F. Š. (47) iz Splita, suosnivač tvrtke "Globus commerca", A. D. (43) iz Lokvičića, vlasnik tvrtke "Pro Dragun", i M. Š. (35) iz Gornjeg Prološca, vlasnik obrta "Mario".

Kriminalističkom je obradbom utvrđena osnovana sumnja da su, po dogovoru, radi pribavljanja imovinske koristi za sebe i druge od lipnja do rujna 2004. s ukupno 74 dobave raznog građevnog materijala Brodomerkur oštetili za ukupno 2,808.000 kuna.

P. K., kao odgovorna osoba Brodomerkura, robu je dobavljao navedenim poduzećima bez znanja nadređenih, bez ugovora, iznad visine sredstava osiguranja plaćanja, zadržavajući fakture, ne unoseći ih u poslovne podatke i ne pokušavajući naplatiti dobavljenu robu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
P. K. je stoga prijavljen za kažnjiva djela zloporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju, zloporabe položaja i ovlasti i krivotvorenje službenih isprava.

F. Š. se tereti za zloporabu položaja i ovlasti te za krivotvorenje službenih isprava, a A. D. i M. Š. za poticanje i pomaganje u počinjenju tih kažnjivih djela te za krivotvorenje isprava.

Svi su sprovedeni istražnom sucu Županijskog suda u Splitu koji im je nakon preslušanja odredio pritvor.

(Hina) xdstr yvkn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara