Broj mrtvih u potresu u Čileu narastao na 795: Vlast pokušava uvesti red

Broj mrtvih u potresu u Čileu narastao na 795: Vlast pokušava uvesti red

Tekst: I.Kri.
Foto: AFP

IZ UREDA čileanske predsjednice izviješteno je da je broj mrtvih iz katastrofalnog potresa, koji je u subotu pogodio tu južnoameričku državu, narastao na 795.

Vlasti tvrde da će se u narednim danima ta brojka sigurno povećati kad spasioci budu iskopavali razrušene zgrade. Usporedno uz potragu za nestalima i mrtvima, vlasti su se suočile i s neredima i bezakonjem u gradu Concepcionu i drugi dijelovima centralnog i južnog Čilea. Uveden je "policijski sat" od 18 sati do jutra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na terenu 13 tisuća vojnika

Predsjednica Čilea Michelle Bachelet je rekla na jučerašnjoj konferenciji za novinare kako se bezakonje neće tolerirati. "Vidjeli smo događaje koje se ne mogu tolerirati", kazala je Bachelet te dodala kako žele jasno reći da se neke stvari neće tolerirati. U razrušenim dijelovima države sve se češće mogu vidjeti lopovi koji provaljuju u trgovine i kradu.

Zbog tih slučajeva je na terenu raspoređeno 13 tisuća vojnika. Očajni građani su nakon potresa ostali bez hrane i vode, struje, plina i ostalih neophodnih životnih potrepština. Neke od kradljivaca je vojska već uhitila.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara