Broj poginulih u potresu u Kini prešao 55.000

BROJ poginulih u potresu u Kini dosegao ponovno je porastao i prešao brojku od 55.000.

Zamjenik guvernera provincije Sečuan, Li Chengyun, službeno je izjavio kako je do sada u potresu poginulo 55.239 osoba. Apelirao je kako bi se trebalo poslati više šatora u područja razrušena potresom te napraviti trogodišnji plan obnove infrastrukture u toj regiji.

Li je dodao kako se 24.949 osoba još uvijek smatra nestalim, dok je njih 281.006 ozlijeđeno. Više od 5,4 milijuna ljudi ostalo je bez domova, a 5,46 milijuna građevina uništeno je u potresu.

Kina je naredila gradnju jednog milijuna privremenih skrovišta za ljude koji su ostali bez krova nad glavom, prenosi BBC.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zabrinutost raste i zbog nastanka 34 novih jezera, nakon što su rijeke blokirane klizanjem terena u potresu u pokrajini Sečuan. Osam jezera tako ima preko 3 milijuna kubičnih metara vode, dok se jedno jezero koje se nalazi manje od tri kilometra od grada Beichuan, duplo povećalo u samo četiri dana.

U regiju su poslani stručnjaci kako bi pazili na razinu vode u novonastalim jezerima, dok meteorolozi predviđaju kišu za sljedeći tjedan, koja bi mogla dodatno povećati razinu vode u tim jezerima.

B.V.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara