Brutalno ubijenog Simića hrvatska policija ispitivala zbog ubojstva Ive Pukanića

Brutalno ubijenog Simića hrvatska policija ispitivala zbog ubojstva Ive Pukanića

Tekst: I.Kri.
Foto: MUP

U BEOGRADU će se danas sastati šefovi hrvatske i srpske policije, Milorad Veljović i Oliver Grbić, kako bi razmijenili informacije o brutalnom ubojstvu Cvetka Simića.

Podsjetimo, Simić je u ponedjeljak pronađen u jarunskom jezeru bez ruku, nogu i glave. Policijski dvojac sa suradnicima razmijenit će informacije kako bi se što prije došlo do izvršitelja i naručitelja ubojstva. Ovih dana u hrvatskoj i srpskoj javnosti naveliko se raspravlja o motivima ubojstva Simića kojega se povezivalo s krijumčarenjem droge.

> Mercedes brutalno ubijenog Simića prošli mjesec je zapaljen na Jarunu

Navodno je ubijen u ratu srpskih kriminalnih klanova. Simić je pripadao skupini krijumčara droge koju predvodi Luka Bojović. Njega se, pak, povezivalo sa zloglasnim srpskim "zemunskim klanom" i likvidacijom Srđana Miranovića, kuma Sretena Jocića Amsterdama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Doznalo se i kako je sredinom veljače, nedaleko od jezera Jarun, zapaljen Mercedes bez registracije za koji se saznalo da je u vlasništvu Simića. Nestanak Simića policiji je prijavila njegova supruga, a već tada se sumnjalo da je ubijen. Uz kumstvo s Lukom Bojovićem, Simića se povezivalo i s Goranom Marićem i Ilijom Novovićem koji su u travnju prošle godine ubijeni, a njihova tijela su spaljena i ostavljena u terencu u Dobranovcima.

Hrvatska policija ga ispitivala o ubojstvima Pukanića i Ivane Hodak

Do brze identifikacije Simića dovelo je i to što je njegov DNK bio u bazi hrvatske policije, jer je 25. listopada 2008. godine bio uhićen u Kutini, a kod njega su bile pronađene i tablete Xanaxa, zbog kojih ga je prekršajni sudac kaznio sa 2000 kuna. Tada je Simić tvrdio da je imao samo nekoliko tableta za koje ima recept te da ih pije zato što mu je prije nekoliko dana umrla majka, piše Večernji list.

Budući da je uhićen u vrijeme likvidacija Ive Pukanića i Ivane Hodak, a bio je poznat kao član mafijaških klanova u Srbiji, Simića su policajci stavili i na poligraf te ga ispitivali o ta dva vrlo bitna slučaja za Hrvatsku. Jutarnji list piše kako je na poligrafu prošao sve pitanja o ubojstvu Pukanića i Ivane Hodak.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara