Bruxelles ne zna je li Hrvatska predala dokumentaciju za otvaranje pregovaračkih poglavlja

PREMIJER Ivo Sanader danas je, otvarajući sjednicu Vlade, rekao kako će u toku dana predsjednika Europske komisije Jose Manuela Barrosa obavijestiti da je Hrvatska ispunila sve potrebno za otvaranje svih poglavlja u pregovorima pristupu Europskoj Uniji. Sanader je također dodao kako je Hrvatska ispunila sve obećano u ožujku ove godine. Podsjetimo, danas je zadnji dan za predaju dokumenata vezanih za ispunjavanje mjerila za otvaranje svih poglavlja pregovora s EU.

Informaciju da je Hrvatska uistinu ispoštovala rok u predaji dokumenata vezanih za ispunjavanje mjerila za otvaranje svih poglavlja pregovora s Europskom unijom, danas nije mogla potvrditi glasnogovornica Europske komisije Krisztina Nagy, budući je danas rekla kako je još rano za takvu ocjenu. Naime, kako je rekla glasnogovornica Nagy na današnjoj konferenciji za novinare u Bruxellesu, dokumentacija je "preobimna".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Europska komisija nakon uvida u dokumentaciju trebala bi ove jeseni ocijeniti, može li Hrvatska zaključiti pregovore sljedeće godine. Podsjetimo, Europski povjerenik za proširenje Oli Rehn kazao je danas u Bruxellesu kako Hrvatska pristupne pregovore za članstvo u Uniji može "tehnički završiti najranije u jesen 2009. godine".

I.Ć.
Foto:Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara