Brzica: Hvala odvjetnicima što su podignuli prijavu protiv mene

PREDSJEDNIK Nadzornog odbora PPK Valpova Ivo Brzica priopćio je danas da je "zbog dva razloga zahvalan novom odvjetničkom timu smijenjene uprave PPK Valpova što je protiv njega podignuo kaznenu prijavu zbog izgreda u krugu kombinata" 29. prosinca 2003. godine.

Brzica ističe kako i osobno "inzistira da policija što prije završi istragu i utvrdi tko je uistinu odgovoran za nasilje" u toj tvrtki.

Što god utvrdi istraga, činjenica je da je "nefunkcioniranje pravne države omogućilo da situacija izmakne kontroli", dodaje Brzica, koji se pita: "Zar je normalno da se toleriraju vile, batine, zapaljive cisterne, vodeni topovi, struja u ogradi (...) protiv pravomoćne sudske presude?"

Kao drugi razlog zadovoljstva, Brzica ističe to što kaznena prijava "ponovno demaskira kompromitirane članove bivše uprave koji u nedostatku argumenata posežu za najgorim mogućim klevetama".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Optužba da sam naručio napad jednako je besprizorna kao i ona o podmićivanju sudova Vrhovnoga suda", dodaje Brzica.

Novi predsjednik Nadzornog odbora valpovačkog kombinata tvrdi kako su smijenjeni menadžeri spremni uništiti tvrtku i ugroziti 800 radnih mjesta kako bi spriječili ulazak nove uprave i razotkrivanje svojih kriminalnih djela.

"Prije željenog stečaja, bitno im je samo još raznim financijskim operacijama izvući što više novca iz kombinata", ustvrdio je Brzica.

Protiv Brzice, vlasnika zaštitarske tvrtke "Borbaš security" Alena Borbaša te nepoznatih počinitelja Stožer za obranu PPK Valpova podnio je kaznenu prijavu zbog više kažnjivih djela počinjenih tijekom "neovlaštenih upada u tu tvrtku i napada na radnike".

Zbog "kažnjivih djela ubojstva u pokušaju, nasilničkog ponašanja, samovlašća i nanošenja teških tjelesnih ozljeda", kaznenu su prijavu podnijeli odvjetnici tog kombinata.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara