BRZICA VJERUJE U RJEŠENJE KRIZE U PPK "VALPOVO"

Predsjednik Nadzornog odbora poljoprivrednog kombinata "Valpovo" d.d. Ivo Brzica izjavio je danas u Osijeku kako vjeruje da će sutrašnjom provedbom sudske ovrhe novoj Upravi i Nadzornom odboru biti omogućeno preuzimanje upravljanja tvrtkom te da će se tako prekinuti višemjesečna kriza u tom poduzeću.

Na konferenciji za novinare Brzica koji je i najveći pojedinačni vlasnik dionica "Valpova" (42 posto) je izrazio nadu da će se postupak ovrhe obaviti na "normalan i civiliziran način" te da će nova Uprava i Nadzorni odbor, koji su upisani u sudski registar 4. rujna prošle godine, preuzeti upravljanje poduzećem, što im je zakonska dužnost. Ponovio je da se svim radnicima PPK "Valpova" jamči sigurnost njihovih radnih mjesta, sva stečena prava iz kolektivnog ugovora i Zakona o radu, očuvanje cjelovitosti kombinata i zapošljavanje novih djelatnika.

Za krizu u tvrtki optužio je pojedince iz bivše uprave koji, kako drži, "nisu mogli prihvatiti demokratski način svoje zamjene i koji su sve učinili u proizvodnji kaosa, kako bi prikrili sve što su radili zadnjih nekoliko godina".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Podnijeli smo niz kaznenih prijava koje su u određenoj fazi istrage. Tvrtka je posljednjih mjeseci poslovala preko žiroračuna sindikata, koji je u međuvremenu zatvorila Porezna uprava, a najnoviji slučaj osnivanja privatne tvrtke Valpro, sa sjedištem u Slavonskom Brodu i podružnicom u Valpovu na adresi kombinata te nagovaranje radnika da prepišu svoje dionice na novu tvrtku, govori o totalnom bezakonju i pravim namjerama bivše uprave", rekao je Brzica, ocijenivši da će pojedinci koji su poduzimali nezakonite radnje za to morati i odgovarati.

Ustvrdio je da je bivša uprava založila svu pokretnu i nepokretnu imovinu tvrtke, u korist vjerovnika i banaka, te kako se postojeća situacija mora prekinuti jer, kako drži, "u protivnom dolazi u pitanje opstanak kombinata".

U priopćenju za javnost, koje je novinarima podijeljeno na konferenciji, radnici PPK "Valpovo" pozvani su na "mir i razum tijekom sutrašnje ovrhe", a Brzica je ocijenio da je provedba ovrhe "u interesu radnika". Zamoljen da procijeni sutrašnji razvoj događaja, Brzica je rekao kako očekuje da je bivša uprava shvatila da se "kriza mora riješiti na normalan i kulturan način" te je dodao: "Nećemo tražiti incidente i ne želimo u incidentnoj situaciji bilo što preuzimati".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara