Brzojav sućuti ministra Biškupića u povodu smrti slikara Pejakovića

Ministar kulture Božo Biškupić poslao je danas brzojav sućuti supruzi pokojnog slikara Mladena Pejakovića.

"S tugom smo primili vijest da nas je napustio čovjek velikog znanja, iskren prijatelj i suradnik Mladen Pejaković. U povodu njegove smrti izražavam Vam iskrenu sućut zbog velikog gubitka.

Predani kulturni djelatnik, nagrađivani pisac, sveučilišni profesor koji je nesebično svoje znanje prenosio generacijama studenata i bio izuzetna ličnost u skrbi za kulturnu baštinu zadužio je svojim radom i iznimnom energijom hrvatsku kulturu.

Napustio nas je čovjek velikog znanja koji je na svoj poseban način živio svijet kulturnih vrijednosti, prijatelj i osoba kojoj smo se uvijek mogli obraćati s povjerenjem. Njegova djela ostaju kao trag golemog znanja koje je djelom prenio na papir ostavljajući nam ga u naslijeđe, a dio je nažalost zauvijek otišao s njim", stoji u brzojavu sućuti koji je ministar Božo Biškupić u ime Ministarstva kulture i svoje osobno ime poslao supruzi pokojnog slikara Mladena Pejakovića.

Istaknuti hrvatski slikar, scenograf, autor animiranih filmova Mladen Pejaković umro je jutros u Zagrebu u 77. godini života.

(Hina) xpp ymć

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara