budiša: hsls će u buduće koalicije ulaziti s puno više opreza

Predsjednik HSLSa Dražen Budiša danas je na izbornoj skupštini sisačkomoslavačkog HSLSa u Sisku izjavio da će HSLS u stvaranje budućih koalicija ulaziti s puno više opreza nego što je ušao u stvaranje koalicije sa SDPom i bivšom vladajućom šestorkom.L

´Prošlo iskustvo koaliranja velika je pouka za HSLS i u stvaranje budućih koalicija ići ćemo onako kako se to radi u razvijenim demokratskim zemljama s tradicijom koaliranja´, rekao je. To podrazumijeva utvrđena pravila međusobnog ponašanja i odnosa, donošenja odluka u koaliciji i utvrđene glavne programske ciljeve, dodao je.

Budiša je ustvrdio da su državni proračun i promjene poreznog zakona više u funkciji idućih izbora, nego u funkciji razvoja gospodarstva. HSLS smatra da to nije dobro i zbog toga je pozvao ostale političke stranke i gospodarsko-socijalne čimbenike na stvaranje nacionalnog socijalnog konsenzusa, jer bez njega, prema Budišinim riječima, neće doći do nužnog gospodarskog zaokreta i razvoja.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osvrnuvši se na događaje oko Željezare Sisak, Budiša je izrazio zabrinutost, ne samo zbog prosvjeda radnika i sukoba policije i radnika, nego i zbog političke retorike koja je to pratila. ´To je stara komunistička retorika: da su radnici izmanipulirani i da ruše vlast i državu´, ustvrdio je Budiša.

U ime HSLS-a Budiša je odbacio ´analize´ iz Račanovog kabineta da je HSLS danas desnije pozicioniran od HDZ-a, ustvrdivši da je HSLS najsnažnija i postojana stranka političkog centra´. ´Cilj takvih špekulacija je političkim inženjeringom HDZ svrstati u politički centar kako bi bio poželjan za koaliranje´, rekao je Budiša.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara