BUDIŠA: HSLS NA IZBORE IZLAZI SAMOSTALNO

Predsjednik HSLSa Dražen Budiša izjavio je danas da ta stranka na izbore izlazi samostalno, te da će poslijeizborne koalicije ovisiti o izbornim rezultatima, programskoj srodnosti te procesima u koaliciji i oporbi.

´Politički konkurenti nastoje prikazati HSLS kao stranku koja skreće udesno, ali na to ne smijemo nasjedati jer HSLS ima svoj put, a članstvo treba imati povjerenje u vodstvo stranke´, rekao je Budiša na sjednici Velikog vijeća.

´Nekad su nas optuživali da skrećemo ulijevo jer smo surađivali s lijevim strankama, no mi smo pokazali fleksibilnosti i nedogmatizam´, dodao je.

Rekao je kako će program za samostojnu Hrvatsku, za čiju će izradbu Veliko vijeće ovlastiti HSLS-ovo vodstvo, biti HSLS-ova ponuda biračima. ´Nakon izbora HSLS će biti treća stranka u zemlji i naš će uspjeh pomrsiti račune svim političkim inženjerinzima i dokazati da je HSLS nezaobilazan čimbenik u donošenju odluka u hrvatskoj politici´, ustvrdio je Budiša.

Budiša je ocijenio da je sadašnja vlast povukla mnoge loše poteze, među kojima je posebice oštro kritizirao sporazum o Nuklearnoj elektrani ´Krško´, koji je nedavno ratificirala i Slovenija.

´Na pitanju NE ´Krško´ pala je Vlada, raskolio se vrh HSLS-a, ali ne i sama stranka´, rekao je. Ustvrdio je da bi Vlada ´radije pristala da se nuklearni otpad skladišti na Trgu bana Jelačića´ nego priznala da je HSLS u tom slučaju imao pravo.

´Vlada je u nastojanju da brzo riješi neke probleme učinila nekoliko velikih pogrešaka na štetu Republike Hrvatske, pri čemu je izgubljena i vjerodostojnost njezine politike´, kazao je.

Budiša je ponovio HSLS-ovo stajalište o mirnom rješenju iračke krize u sklopu rezolucija Vijeća sigurnosti UN-a. ´Hrvatska je pokazala podložnički mentalitet jednostrano se svrstajući uz SAD i zemlje Vilniuske skupine, te tako ugrozila svoj politički subjektivitet i političku neovisnost´, rekao je.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara