Budiša i Granić: Očekujemo barem 25 mandata u Saboru

KOALICIJA HSLS-a i DC-a večeras je u Čakovcu predstavila svoj izborni program i kandidate za 3. izbornu jedinicu, a na tribini su predsjednici stranaka Dražen Budiša i Mate Granić istaknuli kako očekuju barem 25 saborskih zastupnika, među kojima tri iz te izborne jedinice.

Istaknuli su da će građani na parlamentarnim izborima "napokon moći glasovati za snažan politički centar, a ne za desnicu i ljevicu kao što je bio slučaj na prijašnjim izborima".

Nositelj koalicijske liste u 3. izbornoj jedinici, dosadašnji saborski zastupnik i varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok (HSLS), naglasio je da je "izrazito razočaran i nezadovoljan koalicijom od prije tri godine". SDP-ovci su nas iznevjerili iako smo mi, na neki način, bili nositelji vlasti, rekao je, među ostalim, Čehok.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegov stranački kolega i gradonačelnik Murskog Središća Dražen Breglec, ujedno prvi međimurski liberal, ocijenio je da su na koalicijskoj listi ljudi s više političkih mandata od Ivice Račana i s više radnoga staža od cijele sadašnje Vlade.

Treći na listi HSLS-a i DC-a u 3. izbornoj jedinici je Radovan Fuchs iz DC-a.

Na listi nema međimurskog župana Branka Levačića, dopredsjednika HSLS-a na državnoj razini. Kako je na nedavnoj konferenciji za novinare izjavio Levačić, priliku treba pružiti mlađima, ali iskusnim liberalima, no i da bi njegovim odlaskom s čelnog mjesta izvršne vlasti Međimurska županija ostala obezglavljena jer, kako je rekao, veliki su izgledi da dvojica dožupana iz HSS-a i HNS-a dobiju saborski mandat jer su na vrhu svojih stranačkih izbornih lista.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara