Budiša: Oporba će dobiti 70 posto glasova

NA SREDIŠNJEM predizbornom skupu koalicije HSLS-a i DC-a za 2. izbornu jedinicu, održanom u bjelovarskom Domu kulture, predsjednik HSLSa Dražen Budiša procijenio je da će na izborima dosadašnja oporba dobiti 70 posto glasova.

Rekao je da su četiri godine potrošene i da je aktualna vlast izgubila kredibilitet. Kao primjer za to istaknuo je da se "premijer da predstavljati s estradnom pjevačicom", te dodao: "Svaka čast pjevačici, ali se narušava dignitet institucije."

Budiša je ustvrdio kako u četiri godine ni na jednom području Hrvatska nije napredovala, a da je u nekima, poput školstva i pravosuđa, izrazito nazadovala.

Predsjednik DC-a Mate Granić ocijenio je kako je sramotno funkcioniranje SDP-a i HNS-a, koji se stalno međusobno optužuju za krive poteze. Prozvao je premijera Račana zbog toga što ne kaže otvoreno da "Hrvatska neće moći zajedno s Bugarskom i Rumunjskom u Europsku uniju". Spomenuo je i milijun i 400 tisuća neriješenih predmeta u pravosuđu i, kako je rekao, "laži vlasti o zaradi od turizma, koja je manja nego što se prikazuje".

Granić je rekao da koalicija HSLS-a i DC-a nudi koncept ograničene državne intervencije, te da će smanjiti poreze i pošteno voditi vlast.

Nositeljica liste HSLS-a i DC-a u toj izbornoj jedinici Đurđa Adlešić rekla je da je to lista koalicije dviju stranka koju čine ljudi koji nisu korumpirani. Istaknula je kako koalicija nudi izvedive programe, među kojima je smanjena nezaposlenost za deset posto, te zakone koji će ukloniti zapreke za strana ulaganja.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara