Buffett: Loše vijesti najbolji su prijatelj investitora

Buffett: Loše vijesti najbolji su prijatelj investitora

BITI drugačiji od drugih, upravo je to ključ milijardera Warrena Buffetta koji uz svu rizičnu filozofiju ekonomije dokazuje kako plivanje "protiv struje" daje rizične, ali dobre rezultate.

Buffett u svojoj kolumni New York Timesa piše kako upravo kupuje dionice te da će uskoro, ukoliko cijene dionica ostanu atraktivne, njegove sve dionice biti upravo američke. Iako je teško primati savjete od milijardera zbog malograđanskog ponosa onih koji nisu kao Buffett, korisno je pročitati ono što je surova istina:

"Plaši se kada su drugi pohlepni, ali budi pohlepan kada su ostali plašljivi". Naravno, za očekivati je ekonomske probleme u bliskoj budućnosti, no kako Buffett napominje, tvrtke su uvijek imale većih ili manjih ekonomskih problema no one malo bolje stat će opet na svoje noge te ostvariti profite za pet, deset ili 20 godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije bitno razdoblje, već sam kapital koji se uvijek kroz neki kanal vraća ulagaču. “Pretjerana zabrinutost za dugoročnu perspektivu američkih poduzeća je budalasta", piše Buffett te nadodaje: "kratkoročna kretanja gotovo je nemoguće prognozirati, ali je vrlo vjerojatno kako će se tržište kapitala oporaviti prije od samog gospodarstva".

Ono što smo i mi nekoliko puta ponavljali jest činjenica kako su loše vijesti najbolji prijatelj investitora te da dionice ne donose zaradu "preko noći" već pravilno ulaganje uz jedini savjet koji garantira pozitivne rezultate: "Kupuj jeftino - prodaj skupo".

V.M.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara