Bugajski: Poželjno je da Gotovina bude uhićen

HRVATSKA treba riješiti odnose s Haškim sudom na putu u Europsku uniju i bilo bi poželjno da uhiti generala Antu Gotovinu, rekao je Janusz Bugajski iz Centra za strateške i međunarodne studije, prenosi u utorak Glas Amerike (VOA).

Hrvatska je na dobrom putu da Europskoj uniji pristupi prije nekih susjednih zemalja, ocijenio je Bugajski. Direktor Centra za strateške i međunarodne studije ističe, medutim, da skrivanje generala Ante Gotovine predstavlja problem za učlanjenje u EU.

"To naravno predstavlja prepreku? bilo bi poželjno da ga se uhiti. Ili, ako bi se on kao hrvatski domoljub dragovoljno predao Sudu i rekao da neće žrtvovati Hrvatsku za svoje vlastite interese to bi bio čin pravog domoljuba", rekao je Bugajski.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
On je takoder istaknuo potrebu što bržeg rješavanja pograničnih problema između Hrvatske i Slovenije.

"Moj savjet Hrvatskoj je da riješi otvorena pitanja sa Slovenijom, jer će to biti kamen spoticanja ? istina ne velik - ali ipak dovoljan da iritira i da ? recimo ? skrene Hrvatsku s puta ka Europskoj uniji. Pitanje granice i pristupa Jadranu mora biti riješeno između dva ravnopravna partnera", kazao je Bugajski, kako prenosi VOA.

On smatra da za rješenje postoje "dobri izgledi posebno sada kad su i u Sloveniji i u Hrvatskoj na vlasti stranke desno od centra".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara