BUGARSKA I RUMUNJSKA ZADOVOLJNE IZVJEŠĆEM EUROPSKE KOMISIJE

Bugarska i Rumunjska izrazile su u srijedu veliko zadovoljstvo izvješćem Europske komisije u kojem se predviđa pridruženje spomenutih zemalja Europskoj uniji (EU) 2007. godine.

"Iznimno smo zadovoljni. Ovo je prvi put da Komisija precizira 1. siječnja 2007. kao datum pristupa Bugarske i Rumunjske", izjavio je za nacionalni radio bugarski ministar vanjskih poslova Solomon Passi.

Bugarska je pregovore o članstvu privela kraju u lipnju pa Passi ocjenjuje da će ovim izvješćem njegova zemlja "postati de facto članica Unije čim potpiše sporazum o pridruženju što je prije moguće tijekom 2005."

"Ovo je ohrabrujući dokument, vrlo koristan za Bukurešt", kazao je glavni rumunjski pregovarač Vasile Puscas.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To uravnoteženo i objektivno izvješće jasno navodi sve etape koje Bukurešt još mora proći na svom putu u EU: zaključivanje pregovora prije kraja godine, potpisivanje sporazuma o pristupu 2005. godine i integracija 1. siječnja 2007. godine", pojasnio je Puscas.

Komisija je, međutim, u svom izvješću upozorila Sofiju i Bukurešt da će tijekom 2005. i 2006. biti pod strogim nadzorom kako bi te zemlje dobro ispunile preuzete obveze.

(Hina) xvk ymaš

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara