Bugarska ponudila svoje stručnjake Hrvatskoj za ulazak u EU

BUGARSKI premijer Sergej Stanishev izjavio je  prilikom posjeta predsjedniku Stjepanu Mesiću da podupire Hrvatsku u njenom putu prema EU i NATO-u, te dodao da je Bugarska spremna Hrvatskoj ponuditi svoja iskustva i stručnjake, priopćio je Ured predsjednika.

"Napredak zemalja na putu prema EU treba vrednovati prema individualnom načelu, a strožiji zahtjevi Europske unije i u Bugarskoj su shvaćeni, ne kao prepreka, već kao dodatni motivacijski faktor", rekao je Stanishev, premijer svježe članice EU. Mesić mu je odgovorio da Hrvatska dobrim tempom provodi reforme i usvaja standarde koje joj uvjetuje Unija.

Mesić i Stanishev složili su se da između Hrvatske i Bugarske nema otvorenih pitanja, no da je uvijek potrebno zainteresirati gospodarstvenike za jaču suradnju. Složili su se i da je zajednički interes dviju zemalja mir i stabilnost u regiji, za što je Stanishev naglasio da je važna europska perspektiva i regionalna suradnja.

Trajno i stabilno rješenje Kosova, također je izuzetno važno, kao i da se svima zajamče jednaki standardi i njihovo provođenje, složili su se lideri dviju zemalja.

A.B.
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara